top of page

Om Hermanson Hundhälsa

Jag heter Annika Hermanson och driver företaget Hermanson Hundhälsa. Jag är cert. canineopat, friskvårdskonsulent, diplomerad massageterapeut för hund och djurvårdare med D9-kompetens. 

I mitt liv har det alltid funnits diverse djur, det mesta från akvariefisk till häst, men de senaste åren är det hund som varit mitt stora intresse. Jag är genuint intresserad av allt som rör hund och speciellt friskvård och rehab. Jag vet att vi kan göra mycket för våra hundar genom alla stadier i livet om vi ger dem förutsättning att hålla sig aktiva, friska och välmående genom förebyggande insatser och rehabilitering efter skador. 

Vad gör en canineopat?

 

En Canineopat ska förbättra hundens hälsa och rörelseförmåga genom behandling och rekommendationer om fysisk träning. I en Canineopats yrkesroll ingår främst undersökning och behandling med syfte att bota, förebygga och lindra sjukdom eller skada. Problemen finns främst i rörelseapparaten med dess stödjeorgan, det vill säga skelett, leder, muskler, senor och ligament samt nerver.

 

En Canineopat bedömer också hundens förmågor och funktion såsom motorik, styrka, rörlighet och smärta. Behandlingen avser framför allt primära problem men också sekundära (problem som uppkommit av det ursprungliga besväret). Canineopatens kunskapsområde täcker det mesta som klassas inom ”problem i rörelseapparaten” såsom anatomi, fysiologi, massage, mjukdelar, biomekanik, rörelseanalys, träning och friskvård. I en rörelseanalys tittar man på hundens rörelsemönster, hållning, muskulatur och samspelet mellan dessa aspekter. Efter genomgången rörelseanalys och undersökning läggs ”fynden” samman och ligger då till grund för behandling, rehabilitering och träning.

 

Cert. Canineopat är den första Hundfysioterapeut-utbildningen som är kvalitetssäkrad. Det innebär att det är en yrkesskyddad titel. Utbildningen är också en KU-utbildning vilket betyder att den ligger under skolverkets regler och betygssystem samt är under statlig tillsyn. Allt detta för att säkerställa en hög kvalité samt att våra kunder skall kunna vända sig till en sakkunnig professionell yrkesman/kvinna och känna sig trygg i de råd och behandlingsformer som Cert. Canineopaten ger.

_CO12321.JPG
Annika Hermanson

Canineopat

Sociala Medier, Marknadsföring, PR

Our Team
bottom of page